Home / PdPc / APLIKASI PdPc PAK 21

APLIKASI PdPc PAK 21

Aplikasi adalah satu alat yang memudahkan kita dalam apa jua urusan seharian. Begitu juga dalam pendidikan. Hari ini, zaman serba berteknologi tinggi, rugi rasanya jika tidak kita manfaatkan dan diaplikasikan dalam pengajaran.

Jika setiap hari kita menggunakan metod yang sama, bukan pelajar sahaja yang bosan, guru pun boleh dikategorikan “guru yang membosankan” dek kerana cara pengajaran yang sama setiap hari. Silap-silap pelajar pun boleh hafal step-step guru tersebut mengajar. Dari mula masuk pintu hingga tamat kelas.

Oleh kerana zaman serba menggunakan aplikasi ini, CS ingin kongsikan aplikasi-aplikasi yang sering digunakan oleh rakan-rakan guru. Contohnya seperti dibawah: Aplikasi yang diberikan ada yang perlu di download melalui Playstore atau App Store dan ada yang kita perlu melayari website mereka untuk menggunakan aplikasi tersebut.

Download Padlet
Download Zappar
Download Quizlet

Download Mobizen
Download Google Translator
Download ZipGrade

 

Untuk bacaan lebih lanjut, rakan-rakan guru boleh layari mudahmengajar.blogspot.my. 

About admin

Seorang guru yang juga merupakan - Perunding Imej Profesional Bertauliah - Certified NLP Practitioner - Certified Trainer HRDF (Kementerian Pembangunan Sumber Manusia) - Moslema Fashion Stylish

Check Also

BERI PELUANG ANAK-ANAK MEMBUAT PILIHAN KE SEKOLAH BERASRAMA PENUH

Anak-anak yang masuk sekolah berasrama penuh. Ramainya anak-anak yang gembira atau ibu bapa yang terlebih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *